Аналіз енергетичного балансу радіоліній під час обміну даними в системах SAE / EPS. - Баховський, П.Ф.; Євсюк, М.М. (КОМП’ЮТЕРНО-ІНТЕГРОВАНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ОСВІТА, НАУКА, ВИРОБНИЦТВО, 2024)
В роботі проведено аналіз енергетичного балансу висхідної та низхідної радіоліній у системах мобільного зв'язку під час обміну даними, розраховано межу розміру зони обслуговування для фіксованої швидкості передачі даних. Розрахована межа може відповідати або не відповідати критеріям межі стільника, яка формується таким чином, щоб забезпечити енергетичний баланс на визначеній зоні функціювання систем мобільного зв'язку з якісними параметрами системи SAE/EPS. Мета аналізу низхідної радіолінії полягає у визначенні допустимих втрат під час розповсюдженні радіохвиль із забезпеченням необхідної швидкості передачі даних і підтримці зони обслуговування, обмеженої енергетичним балансом висхідної  радіолінії. Результати аналізу енергетичного балансу системи SAE/EPS можна використовувати для випадку коли проєктування виконується з метою забезпечення заданих розміру зони обслуговування й швидкості передачі даних та для планування зон обслуговування групи додаткових каналів радіозв’язку.