Створення простого голосового помічника у додатку для платформи Android - Якобчук, Б.А.; Христинець, Н.А. (КОМП’ЮТЕРНО-ІНТЕГРОВАНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ОСВІТА, НАУКА, ВИРОБНИЦТВО, 2024)
У статті представлено вичерпний посібник зі створення простого голосового помічника для Android-додатків. Голосовий помічник, названий «ExpertAvon», призначений для надання користувачам функціональностей взаємодії з додатком, у який інтегрований голосовий помічник або з іншими додатками чи компонентами смартфону. Процес розробки передбачає інтеграцію технології розпізнавання мовлення та подальшу реакцію на отримані голосові команди. Стаття містить покрокову інструкцію зі створення ExpertAvon, включаючи налаштування інструментів, бібліотек, реалізацію преретворення аудіо в текст та подальшу взаємодію з компонентами додатку