Дві задачі теплопровідності у двокомпонентних системах. - Шваліковський, Д.М. (КОМП’ЮТЕРНО-ІНТЕГРОВАНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ОСВІТА, НАУКА, ВИРОБНИЦТВО, 2024)
Здійснено числовий розрахунок розподілу температурного поля у одновимірній системі із двох компонент з різними тепловими характеристиками. Розрахунок провадився способом розв’язання дискретизованого рівняння теплопровідності за методом скінченних різниць. Використано прямий двокроковий метод для вирішення відповідної задачі Коші у ДРЧП другого порядку. Розглянуто випадок охолодження такої системи із початкового стану з заданим температурним розподілом, та випадок нагрівання системи за наявності зовнішнього джерела тепла.