Розробка файлового менеджера ОС - Христинець, Н.А.; Вікторова, Я.А.; Жуковська, С.Ю.; Радіон, Ю.А. (КОМП’ЮТЕРНО-ІНТЕГРОВАНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ОСВІТА, НАУКА, ВИРОБНИЦТВО, 2024)
В цій роботі описується розробка та реалізація простого файлового менеджера для операційної системи. Файловий менеджер - це програма, яка надає користувачеві інтерфейс для взаємодії з файловою системою комп'ютера. Він дозволяє створювати, видаляти, копіювати, переміщати та шукати файли та папки, а також переглядати їх властивості. Файлові менеджери є невід'ємною частиною будь-якої операційної системи. Функціонал цього файлового менеджера включає можливість працювати з різними типами файлів та забезпечує зручний спосіб їх упорядкування. Інтерфейс програми був розроблений таким чином, щоб бути інтуїтивно зрозумілим для користувачів з різним рівнем технічної підготовки. Важливою особливістю є підтримка операцій з великим обсягом даних, що підвищує ефективність роботи користувачів. У процесі розробки було враховано вимоги безпеки для захисту даних від несанкціонованого доступу. Крім того, файловий менеджер підтримує інтеграцію з іншими додатками, що розширює його функціональні можливості.