Автоматизація процесів тестування мобільних застосунків - Хамбір, В.Р. (КОМП’ЮТЕРНО-ІНТЕГРОВАНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ОСВІТА, НАУКА, ВИРОБНИЦТВО, 2024)
У статті розглянуто актуальну проблему автоматизації процесів тестування мобільних застосунків. Доведено, що автоматизована концепція має на меті полегшити й покращити процес тестування мобільних застосунків. Висвітлено сучасні тенденції та виклики, пов’язані із зазначеною темою. Розглянуто основоположні підходи та методи до автоматизації тестування мобільних застосунків, а також розглянуто новітні технології й інструменти, які можна використати для покращення процесів тестування. Розроблено схеми переваг і рівнів автоматизації тестування мобільних застосунків.  Розглянуто причини автоматизації процесів тестування мобільних застосунків. Досліджено такі важливі аспекти автоматизації як тестування функціональності, інтерфейсу, продуктивності та безпеки мобільних застосунків. Акцентовано увагу на вирішенні проблем, пов’язаних з різними платформами та версіями операційних систем. На основі аналізу літературних джерел, практичних досліджень і власного досвіду автора надано рекомендації щодо ефективної автоматизації процесів тестування мобільних застосунків. Попри наявні проблеми й обмеження стосовно автоматизації, як-от початкове налаштування та крива навчання, тестування складних сценаріїв і вимоги до обслуговування, переваг значно більше, ніж недоліків. Отже, організації можуть приймати обґрунтовані рішення щодо впровадження процесів автоматизованого тестування для підвищення якості та надійності своїх мобільних застосунків, ретельно оцінюючи аргументи «за» і «проти» автоматизації.