Моделі вибору датчика температури та вологості для модуля системи екологічного моніторингу. - Філь, Н.Ю. (КОМП’ЮТЕРНО-ІНТЕГРОВАНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ОСВІТА, НАУКА, ВИРОБНИЦТВО, 2024)
Система екологічного моніторингу в Україні є застарілою та не дозволяє збирати дані в режимі реального часу та накопичувати їх в єдиному цифровому форматі. Сьогодні ситуація особливо загострилася, бо деякі метеорологічні станції зруйновані, тому заміри концентрацій забруднюючих речовин проводяться нерегулярно, що впливає на ї отримані результати. Проблема реінжинірингу системи екологічного моніторингу є актуальною. В роботі розроблена моделі вибору датчика температури та вологості повітря для модуля системи екологічного моніторингу. Наведено приклад вибору датчику за обраними критеріями.