Вплив продуктивності сокетів на інтенсивність обробки даних на кластері віртуальних машин в гетерогенних умовах. - Мельник, В.М.; Багнюк, Н.В.; Ройко, О.Ю.; Бортник, К.Я.; Кізим, С.О. (КОМП’ЮТЕРНО-ІНТЕГРОВАНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ОСВІТА, НАУКА, ВИРОБНИЦТВО, 2024)
У роботі наведено залежності обробки даних в неоднорідних умовах з урахуванням впливу продуктивності сокетів. Як високопродуктивні сокети пропонується на архітектурі віртуального інтерфейсу використовувати компонентну основу для підтримки продуктивності програми для інтенсивної обробки даних. Високопродуктивні програми, які використовують традиційний інтерфейс TCP/IP на базі Linux, вимагають гарантій продуктивності та масштабованості для адаптації до гетерогенних мереж. У разі використання високоефективних протоколів для їх роботи необхідно використовувати деякі додаткові методи на рівні користувача, в тому числі для сокетів на архітектурі віртуального інтерфейсу. Обмеження на рівні високопродуктивних сокетів пов’язане із завершенням розробки програми для повного збереження продуктивності під час процесу передачі даних TCP/IP. Також було виявлено, що балансування навантаження малих блоків збільшує адаптацію гетерогенної мережі.