Дослідження інформаційно-комунікаційних платформ для дистанційного навчання - Демченко, А.В.; Федосова, І.В. (КОМП’ЮТЕРНО-ІНТЕГРОВАНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ОСВІТА, НАУКА, ВИРОБНИЦТВО, 2024)
В роботі досліджено платформи дистанційного навчання «Classroom» та «Microsoft Team», які навчальні заклади України почали активно впроваджувати в освітній процес наприкінці 2019 року із запровадженням надзвичайного стану, причиною якого стала всесвітня пандемія Covid-19. Також проаналізовано платформи відеотелефоного зв’язку: «Discord», «Zoom», «Meet», «Microsoft Teams», створено порівняльні таблиці основних критеріїв цих програмних продуктів, розглянуто тарифні плани платформ дистанційного навчання та програм відеотелефоного зв’язку. Приділено увагу Українським проєктам «Класна оцінка» та «На урок». Підсумовано чинники важливості створення власної платформи дистанційної освіти для України, як нового етапу розвитку освітнього процесу та розвитку електронного документообігу в державних навчальних установах.