Методика випереджаючого викладання навчальної дисципліни «методологія наукових досліджень» здобувачам другого (магістерського) рівня вищої освіти освітньої програми «комп’ютерні науки» - Козубцов, І.М.; Ліщина, В.О.; Сулім, В.О. (КОМП’ЮТЕРНО-ІНТЕГРОВАНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ОСВІТА, НАУКА, ВИРОБНИЦТВО, 2024)
Мета статті полягає у обґрунтуванні методики випереджаючого викладання дисципліни «Методологія наукових досліджень» здобувачам освітньої програми «Комп’ютерні науки» галузі знань 12 Інформаційні технології спеціальності 122 Комп’ютерні науки другого (магістерського) рівня вищої освіти денної та заочної форм навчання. Результатом дослідження стало обґрунтування методики випереджаючого викладання освітньої компоненти «Методологія наукових досліджень» на засадах рольової гри здобувачів вищої освіти у майбутнього викладача-лектора. За рахунок застосування оберненого перетворення здобувача вищої освіти у викладача досягнуто навчально-розвиваючу мету набуття студентами первинного навчального квазі-професійного досвіду із застосування методології наукових досліджень та практики викладацької діяльності. Науковою новизною є подальший розвиток теорії та практики методики викладання навчальної дисципліни «Методологія наукових досліджень» на кафедрі «Комп’ютерні науки» здобувачам другого (магістерського) рівня вищої освіти освітньої програми «Комп’ютерні науки» на основі ігрового (гейміфікованого) підходу.