Спосіб уніфікованого опису хмарної інфраструктури різних провайдерів - Іваненко, О.А.; Марченко, О.І. (КОМП’ЮТЕРНО-ІНТЕГРОВАНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ОСВІТА, НАУКА, ВИРОБНИЦТВО, 2024)
У даній статі запропоновано новий спосіб, який дозволяє описувати хмарну інфраструктуру різних провайдерів в простішому вигляді. Цей спосіб базується на уніфікації деталей, які описуються по різному у різних провайдерів хмарних сервісів, до більшого рівня абстракції, який є спільним для всіх провайдерів. Отриманий уніфікований опис на наступному кроці застосування способу компілюється в код у форматі Infrastructure as Code (IaC) потрібного хмарного провайдера. В результаті, запропонований спосіб, з однієї сторони, універсалізує опис хмарної інфраструктури, а, з іншої сторони, зберігає гнучкість налаштування більш комплексних систем, які потребують деталізації, характерної для кожного провайдера.