Дослідження інтелектуальної системи класифікації волатильності валют за результатами машинного навчання - Єськіна, А.А.; Кулаковська, І.В. (КОМП’ЮТЕРНО-ІНТЕГРОВАНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ОСВІТА, НАУКА, ВИРОБНИЦТВО, 2024)
Розглядається процес класифікації та аналізу даних щодо волатильності валют використовуючи методи машинного навчання. Досліджуються  моделі та методи машинного навчання, а саме наївний баєсівський класифікатор та метод опорних векторів для вирішення задач класифікації на основі сформованого набору даних. Метою дослідження є розробка та дослідження інтелектуальної системи, яка здатна ефективно класифікувати рівень волатильності на валютних ринках. Робота спрямована на вивчення різних методів машинного навчання та класифікаторів на основі різних мір подібності, з метою визначення оптимального підходу для класифікації волатильності