Фронтент компонента комплексної інформаційної системи «розумна садиба»: особливості побудови - Грибовський, О.М.; Кунанець, Н.Е.; Мага, А.Ю.; Пасічник, С.О.; Петришина, Б.О.; Рибак, А.О. (КОМП’ЮТЕРНО-ІНТЕГРОВАНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ОСВІТА, НАУКА, ВИРОБНИЦТВО, 2024)
В роботі розглянуто комплекс питань, пов’язаних з побудовою інформаційно-технологічних комплексів на основі технологій інтернету речей, хмарних обчислень в контексті формування комплексних інформаційних систем «Розумна садиба». Запропонований авторами роботи підхід є оригінальним та інноваційним і на відміну від вже відомих відрізняється тим, що захоплює до поля розгляду широкий спектр нових застосунків та профілів використання сучасних інформаційних технологій в повсякденному житті власників та мешканців розлогих поліфункціональних приміських садиб та домогосподарств. В роботі детально розглянуті питання побудови фронтент компоненти комплексних інформаційних систем «Розумна садиба», а також системних вимог до формування множини інтерфейсів такого роду систем. Авторами сформовано розлогі переліки специфічних вимог до побудови коректних та ефективних інтерфейсів функціональних підсистем, які є складовими елементами комплексної інформаційної системи «Розумна садиба». Результати роботи формують добре підґрунтя для подальших наукових розвідок та практичних високотехнологічних розроблень в цьому напрямку