Алгоритм побудови тривимірного макета ультразвукового витратоміра для його CFD-аналізу - Роман, В.І.; Прокопів, В.О. (КОМП’ЮТЕРНО-ІНТЕГРОВАНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ОСВІТА, НАУКА, ВИРОБНИЦТВО, 2023)
В роботі авторами розроблено покроковий алгоритм побудови тривимірного макета ультразвукового витратоміра в САПР SolidWorks для його CFD-аналізу. Даний алгоритм є складовою частиною узагальненої процедури CFD-аналізу ультразвукових витратомірів. На основі даного алгоритму, авторами показано розрахунок важливих з конструктивної точки зору параметрів двоканального хордового УЗВ, при побудові його тривимірного макету в САПР SolidWorks. Для двоканального хордового ультразвукового витратоміра з наведеного в роботі прикладу, авторами отримано дві калібрувальні криві – на повітрі та на метані