Система вимірювання докладених зусиль, руху та вібраційного відгуку весла з Bluetooth®-комунікацією - Левицька, Т.О.; Парахін, Р.О. (КОМП’ЮТЕРНО-ІНТЕГРОВАНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ОСВІТА, НАУКА, ВИРОБНИЦТВО, 2023)
Дана стаття присвячена огляду окремих аспектів реалізації вбудованої системи вимірювання спортивних параметрів для “розумного” весла з Bluetooth®-комунікацією. Досліджено особливості функціонування протоколу Bluetooth® Low energy для пристроїв публічного використання, розроблено систему безпечної комунікації між смартфоном користувача та веслом, проведено аналіз поведінки сенсорів навантаження (прикладеного зусилля), гіроскопу та акселерометра. Проаналізовано умови зовнішньої середи функціонування пристроїв та проведено відповідні корекції програмного коду для подовження часу повноцінного функціонування. Планується впровадження методів самоперевірки стану сенсорів “розумних” весел.