Алгоритми фрактального стиснення зображень - Старченко, В.В. (КОМП’ЮТЕРНО-ІНТЕГРОВАНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ОСВІТА, НАУКА, ВИРОБНИЦТВО, 2023)
Робота присвячена розгляду ключових аспектів та проблем застосування методів фрактального стиснення двовимірних зображень. Розглянуті особливості алгоритмів фрактальної компресії та відновлення зображень. Визначені шляхи підвищення швидкості роботи алгоритмів за рахунок оптимізації обмеження глибини рекурсії.