Проблеми захисту інформації у віртуальних приватних мережах та відбиття атак на Web-додатки - Кардашук, В.С.; Бортник, К.Я.; Багнюк, Н.В. (КОМП’ЮТЕРНО-ІНТЕГРОВАНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ОСВІТА, НАУКА, ВИРОБНИЦТВО, 2023)
У статті розглянуті сучасні проблеми захисту інформації у віртуальних приватних мережах, що використовують технологію VPN, стосовно масштабованості, гнучкості адміністрування, вимог до підключень та вартості. Для реалізації дослідження відбиття атака на WEB-додатки за допомогою евристичного методу проаналізована та досліджена нейронна мережа адаптивної-резонансної теорії. Запропонована  модифікована структура, алгоритм навчання нейронної мережі та рішення щодо усунення недоліків її роботи. В результаті дослідження намічені подальші шляхи удосконалення алгоритму навчання нейронної мережі, що направлені на збільшення кількості відбиття атак на WEB-додатки