Інтелектуальна система керування освітленням на базі Arduino Uno - Гринюк, С.В.; Поліщук, М.М.; Гринюк, M.В.; Шульгат, В.В.; Терешкович, В.І. (КОМП’ЮТЕРНО-ІНТЕГРОВАНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ОСВІТА, НАУКА, ВИРОБНИЦТВО, 2023)
В статті розглядається створення інтелектуальної системи освітлення з голосовим керуванням на базі платформи Arduino. Система об'єднує в собі технології мікроконтролера Arduino та розпізнавання голосових команд, щоб забезпечити зручний та ефективний спосіб управління освітленням у приміщенні. На апаратному рівні використовується Arduino-сумісний мікроконтролер, який підключений до світлодіодних джерел світла. Також в проекті використовуються модулі для голосового введення та обробки команд. У програмній частині розроблено алгоритми розпізнавання голосових команд та взаємодії з освітлювальною системою. Застосовані техніки обробки сигналу для ефек