Ручне та автоматизоване тестування блокчейну за допомогою Postman - Міскевич, О.І.; Омельчук, Д.Ю. (КОМП’ЮТЕРНО-ІНТЕГРОВАНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ОСВІТА, НАУКА, ВИРОБНИЦТВО, 2023)
Людство створило дуже велику кількість різноманітних винаходів для облегшення та покращення життя. З часом, винаходи стають все більш складними, так само і з їх тестуванням. Блокчейн – це важлива частина світу сьогодення. Ця технологія застосовується в логістиці, охороні здоров’я, фінансових транзакція та багатьох інших сферах. І щоб забезпечити високу відмовостійкість, продуктивність та інші важливі аспекти програмного забезпечення кожен блокчейн потребує ретельного тестування на кожному етапі циклу його розробки. Дякуючи багатьом розробникам, які зробили вклад в блокчейн та програмне забезпечення, яке відноситься до нього, сьогодні ми маємо багато методів для створення тестових випадків для блокчейну. Зараз велика кількість компаній та організацій досліджують та впроваджують технологію блокчейну. Також, це створює попит на тестувальників, які забезпечують якість та надійність розподіленої системи. В цій статті ми розглянемо процес автоматизованого тестування блокчейну, його важливість та виклики, які виникають під час розробки блокчейн-продуктів. Ми будемо використовувати Postman для проведення потрібного тестування. Також, ми будемо використовувати автоматизоване тестування для виключення людського фактору з процесу.