Можливості авторизації та захисту даних користувача під час розробки хмарних веб-додатків для ІоТ - Поліщук, М.М.; Семенюк, О.В.; Поліщук, Л.О.; Ломакін, М.В. (КОМП’ЮТЕРНО-ІНТЕГРОВАНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ОСВІТА, НАУКА, ВИРОБНИЦТВО, 2023)
У статті розглядаються проблеми безпеки та захисту інформації, які створює поширення Інтернету речей. Досліджуються різні підходи та технології для запровадження надійних та безпечних протоколів авторизації пристроїв та збереження конфіденційних даних користувачів. На основі розглянутих технологій і протоколів було спроектовано і розроблено архітектуру системи для керування розумним ІоТ пристроєм.