Методи оцінки навантаження та втрат в телекомунікаційних мережах зв’язку - Мороз, С.А.; Якимчук, Н.М.; Селепина, Й.Р.; Євсюк, М.М. (КОМП’ЮТЕРНО-ІНТЕГРОВАНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ОСВІТА, НАУКА, ВИРОБНИЦТВО, 2023)
В статті проведений аналіз методів оцінки навантаження та втрат в телекомунікаційних мережах зв’язку. Розглянуті різні способи для визначення різних видів навантаження в мережах та їх зв’язку між собою. Розглянуті можливості прикладних програм для комп’ютерного моделювання параметрів телекомунікаційних мережах зв’язку. Зроблені висновки по проведеному аналізу