Адаптування технології суперсемплінгу для збільшення продуктивності рендерингу зображення методом трасування променів у реальному часі - Фещенко, І.О.; Дадиверін, В.В.; Потапова, К.Р.; Наливайчук, М.В. (КОМП’ЮТЕРНО-ІНТЕГРОВАНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ОСВІТА, НАУКА, ВИРОБНИЦТВО, 2022)
У статті представлено варіант адаптації технології суперсемплінгу, або надлишкової вибірки згладжування, для збільшення продуктивності рендерингу зображення методом трасування променів у реальному  часі. Запропоновано модифікований підхід з різною роздільною здатністю. Замість того, щоб дотримуватися жорсткої структури сітки квадродерев, яка властива текстурам і збереженим пікселям, для збору зразків використовується трикутна сітка. Ця трикутна сітка фактично накладається на традиційний формат текстури, який використовується для збору зразків у офсетному візерунку, а потім повертається до традиційної сітки для відображення на екрані. Ми вважаємо, що використання цієї трикутної вибірки потребуватиме меншої кількості вибірок, покращуючи ефективність алгоритму без погіршення якості кінцевої візуалізації. Представлено результати тестування адаптованого алгоритму відносно немодифікованого методу рендерингу.