Визначення впливу ергономіки та пошукової оптимізації на фактори ранжування сайту - Свиридюк, К.А.; Христинець, М.О.; Чернящук, Н.Л.; Христинець, Н.А. (КОМП’ЮТЕРНО-ІНТЕГРОВАНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ОСВІТА, НАУКА, ВИРОБНИЦТВО, 2022)
Статтю присвяченоаналізу пошукової оптимізації сайту з позицій ергономіки, основ юзабіліті, основ інтернет-маркетингу  та ключових факторів ранжування.Поставлена задача  визначення впливу UX-дизайну на релевантність сайту реалізується за допомогою евристик Нільсена, а також за допомогою французького типу юзабіліті і набору евристик Бастьєна і Скапіна. Розглянуто позитивні та негативні сторони адаптивної верстки, обгрунтовано теоретично ріст коефіцієнту конверсій.Евристичний підхід ґрунтується на формуванні записів, категорій та сторінок сайту, що побудований на CMS WordPress, та на побудові класичного семантичного ядра. Досліджено теоретично, що фактори ранжування сайту складають сигнали, які пошукові системи використовують для сортування результатів пошуку відповідно до їх якості та відповідності конкретному запиту. Кожен сигнал може або не може використовуватися Google для цілей рейтингу або може бути трохи меншим чи більш важливим залежно від пошукового запиту чи результатів пошуку.