Методичні аспекти навчання студентів розробки додатку для перевірки знань учнів із використанням Lasarus - Поплавська, Г.В.; Сачук, Ю.В. (КОМП’ЮТЕРНО-ІНТЕГРОВАНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ОСВІТА, НАУКА, ВИРОБНИЦТВО, 2022)
У статті розкрито особливості створення додатку для перевірки знань учнів із використанням мови програмування Lasarus. На прикладі створення тестового додатку, розробленого у середовищі програмування Lasarus, розглянуто основні етапи проектування, об’єкти та алгоритмічні конструкції  середовища.