Алгоритми способу порівняння програм, написаних Lisp-подібними мовами, на основі абстрактних семантичних дерев - Єрмоленко, Д.В.; Марченко, О.І. (КОМП’ЮТЕРНО-ІНТЕГРОВАНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ОСВІТА, НАУКА, ВИРОБНИЦТВО, 2022)
У даній статті запропоновано два алгоритми виявлення переміщених фрагментів дерев. Ці алгоритми є частинами реалізації способу порівняння програм, написаних Lisp-подібними мовами, на основі абстрактних семантичних дерев. Перший з алгоритмів для виявлення переміщених фрагментів дерев використовує обхід лісу дерев, а другий алгоритм з цією метою використовує хеш-таблицю. Було проведено порівняння швидкодії запропонованих алгоритмів. Зазначено напрямок подальших досліджень щодо покращення цих алгоритмів.