Аналіз цифрових методів модуляції та особливостей застосування завадостійких кодів у системах одностороннього радіозв’язку. - Залужний, О.В.; Радзівілов, Г.Д.; Козубцова, Л.М. (КОМП’ЮТЕРНО-ІНТЕГРОВАНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ОСВІТА, НАУКА, ВИРОБНИЦТВО, 2022)
Проведено аналіз цифрових методів модуляції та особливостей використання завадостійких кодів у системах радіозв’язку з односторонньою передачею дискретних повідомлень. Визначено напрямки досліджень, що направлені на підвищення достовірності передачі інформації при обмеженому частотному, часовому, енергетичним ресурсі та в умовах відсутності інформації про факт посилки корисного сигналу і можливості адаптації до сигнально-завадової обстановки.