Високорівневий спосіб опису ресурсів хмарної інфраструктури. - Хомутник, Д.Ю.; Марченко, О.І. (КОМП’ЮТЕРНО-ІНТЕГРОВАНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ОСВІТА, НАУКА, ВИРОБНИЦТВО, 2022)
У даній статі запропонований спосіб, який дозволяє стисло описувати хмарну інфраструктуру провайдера хмарних ресурсів AWS. Розглянутий спосіб базується на ідеї спрощення опису найпоширеніших видів хмарних ресурсів шляхом використання абстракцій високого рівня. Результатом роботи способу є згенерований код мовою Terraform, у якому використовуються абстракції найнижчого рівня.