Theoretical and methodological aspects of assessing the security of cloud it components according to the criteria of existing standards. - Zalialetdzinau, K. (КОМП’ЮТЕРНО-ІНТЕГРОВАНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ОСВІТА, НАУКА, ВИРОБНИЦТВО, 2022)
Обчислення в хмарах забезпечують доступ до колекції обчислювальних ресурсів, таких як зберігання мережі та послуг. Ці володіння можна повторно запечатати та негайно за допомогою незначних зусиль керівництва, оскільки вони мають масштабоване та динамічне середовище. Як послуга, хмарні обчислення пропонують обчислювальну інфраструктуру, розробку сцени, а також програмне забезпечення та веб-додатки, як модель оплати по ходу роботи для клієнтів. Послуги оцінюються як інфраструктура як послуга (IAAS), платформа як послуга (PAAS) і сервісне програмне забезпечення (SAAS). У дослідженні ми розглядаємо оцінку безпеки компонентів Cloud It за критерієм доступних принципів. Методологія. Удосконалюючи ієрархію показників хмарних обчислень, ми дотримуємося умов безпеки керування хмарними обчисленнями за допомогою методології GQM. Основним призначенням запропонованої ієрархії є розробка індексу для безпеки, який повністю пояснює рівень безпеки в оцінюваному обчислювальному хмарному середовищі. По ходу індексу для цінних паперів ми обчислюємо індекс для цінних паперів, щоб обчислити індекс розподілу. Цей індекс розподілу допоможе в управлінні встановленими пріоритетами з серйозним упередженням щодо безпеки. Тут ми пояснюємо напрямок керування обчислювальними хмарами за допомогою безпеки як стандарту. Наукова рецензія. Найбільш завидною передумовою обчислень хмари є уникати марнування недовикористаних речей і підвищувати точку відповіді на дефіцит ресурсів. В останній літературі в галузі адміністрування пріоритетів надання ресурсів, ми помітили, що алгоритм є кращим для енергоефективних керування обчислювальними хмарними середовищами. Метрики безпеки використовуються як інструмент для надання статусу інформації про безпеку. Висновок. У цій статті ми спроектували метод керування обчислювальною хмарою за допомогою критеріїв безпеки. Нам доступні 2 підходи до управління ресурсами. Ці стратегії узгоджуються з деталізацією та масштабованістю обчислювальної хмарної системи. Індекс безпеки відображає рівень безпеки в середовищі хмарних обчислень у змодельованій ієрархії метрик. Найбільша перевага використання цього підходу полягає в тому, що він використовує ієрархічну декомпозицію, яка робить модель більш масштабованою та поширеною. Ключові слова: обчислення хмар, системний адміністратор, обчислювальна хмарна система, обчислювальні хмарні середовища, безпека управління хмарними обчисленнями.