Components of viruses and antivirus software in modern information security. - Andrushchak, І.; Matviiv, Y.; Koshelyuk , V. (КОМП’ЮТЕРНО-ІНТЕГРОВАНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ОСВІТА, НАУКА, ВИРОБНИЦТВО, 2022)
Власне, у сучасних умовах безперервного інноваційного розвитку технологій, у галузі програмування, комп'ютерних мереж та мережі Інтернет великими темпами не перестає зростати і темна сторона прогресу: вірусне програмне забезпечення. Як наслідок, у данній статті спробуємо акцентувати увагу на всі аспекти боротьби з вірусами: запобігання зараженню, методам виявлення шкідливих програм, їх знищення, а також ліквідації наслідків. Для цього ми провели дослідження та вивчення основних наукових джерел з цієї тематики та статистичних даних. Як результат, у цій статті, акцентується увага на різних видах вірусів та проводиться аналіз методів їх класифікації, виявлення та знищення.