Системи створення та використання відеоконтенту для реалізації дистанційного навчання. - Четверикова, Т.Г.; Клехо, О.В. (КОМП’ЮТЕРНО-ІНТЕГРОВАНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ОСВІТА, НАУКА, ВИРОБНИЦТВО, 2022)
Проаналізовано основні переваги використання навчальних відео для ефективної організації освітнього процесу. Розглянуто окремі ресурси, які можна використовувати для запису відео з екрану (скрінкасту) та проаналізовано їх можливості. Досліджено особливості вибору платформи для розміщення та впорядкування вчителем власних створених відеоматеріалів та проаналізовано можливості використання сервісу You Tube для вчителя, що дозволяють забезпечити потреби синхронного та асинхронного навчання. Розроблено практичні завдання для виконання студентами під час вивчення дисципліни «Методика навчання інформатики» та запропоновано методику формування готовності майбутніх учителів до використання систем створення та упорядкування відеоконтенту.