Математична модель напівпровідникового перетворювача АС-DC - Лишук, В.; Євсюк, М.; Приступа, С.; Селепина, Й.; Якимчук, Н. (КОМП’ЮТЕРНО-ІНТЕГРОВАНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ОСВІТА, НАУКА, ВИРОБНИЦТВО, 2022)
У статті запропоновано математичну модель напівпровідникового перетворювача АС-DС, рівняння електромагнітного стану якого  записані в нормальній формі Коші. Як відомо, такі диференціальні рівняння суттєво спрощують алгоритми інтегрування під час дослідження перехідних станів пристрою. Запропонована модель мостового випрямляча дасть змогу правильно проектувати та експлуатувати такі пристрої. Результати комп’ютерної симуляції приведені графічними залежностями.