Застосування дискретних вейвлет-перетворень для прогнозування рівня навантаження на вебсервер комп’ютерних мереж загального призначення. - Радченко , К. (КОМП’ЮТЕРНО-ІНТЕГРОВАНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ОСВІТА, НАУКА, ВИРОБНИЦТВО, 2021)
Дана стаття присвячена застосування дискретних вейвлет-перетворень для розробки ефективного методу прогнозування навантаження, яке визначається розміром веб-трафіка, на вебсервер комп’ютерних мереж загального призначення. Проведено аналіз існуючих методів прогнозування у комп'ютерних мережах та запропоновано критерій для способу підвищення точності і швидкодії прогнозування навантаження. Проведено експеримент та визначено найбільш ефективний метод прогнозування навантаження на вебсервер.