Аналіз вимог та методологія підбору тем для вивчення основ криптографічного захисту інформації. - Глинчук, Л.; Яцюк, C.; Кузьмич, О.; Багнюк, Н.; Чернящук, Н. (КОМП’ЮТЕРНО-ІНТЕГРОВАНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ОСВІТА, НАУКА, ВИРОБНИЦТВО, 2020)
Розглянуто та проаналізовано вимоги та особливості викладання курсу «Криптографічний захист інформації».  Проведено методологічний аналіз доцільності та актуальності врахування вказаних особливостей та вимог при викладанні відповідного навчального курсу, дано рекомендації як правильно орієнтуватися у виборі тем та чим керуватися. Складено та обґрунтовано основний перелік тем, згідно якого можна можна варіювати методику викладання в залежності від кількості годин, що даються на вивчення даного курсу та наявності у освітньо-професійній програмі додаткових предметів цього напряму.