Методичні особливості вивчення концептуального проектування баз даних при підготовці майбутніх фахівців. - Булатецька, Л.; Булатецький, В.; Павленко, Ю.; Собчук, О.; Гайдай, C. (КОМП’ЮТЕРНО-ІНТЕГРОВАНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ОСВІТА, НАУКА, ВИРОБНИЦТВО, 2020)
Матеріал статті містить роз’яснення і методичні рекомендації для вивчення теми концептуального проектування баз даних в межах викладання курсів пов’язаних з дослідженням та вивченням структурованих даних в закладах вищої освіти при підготовці майбутніх фахівців. У роботі розглядається модель «cутність-зв’язок», що є неформальною моделлю предметної області, та запропоновано методичні прийоми навчання моделюванню предметних областей, розглянуто впровадження компетентнісних завдань, а також типові проблеми, які виникають при викладанні цієї теми.