Залежність інтенсивності обробки даних в кластері від продуктивності сокетів без врахування гетерогенності. - Мельник, В.; Каганюк, O.; Козленко, М.; Чернящук, Н.; Щерблюк, А. (КОМП’ЮТЕРНО-ІНТЕГРОВАНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ОСВІТА, НАУКА, ВИРОБНИЦТВО, 2020)
В роботі розкриваються особливості функціонування та обмеження сокетів за архітектурою віртуального інтерфейсу, які використовують компонентну основу, створену для підтримки додатків з інтенсивною обробкою даних в момент їх виконання. Шляхом дифрагментації даних можна досягати значних покращень в продуктивності роботи таких додатків, що призводить до підвищення їх масштабованості та гарантії виконання, дозволяє здійснювати балансування розподілу навантаження та робить їх більш пристосованими до неоднорідних ресурсів. Результати досліджень доводять, що різні робочі характеристики сокетів за архітектурою віртуального інтерфейсу дозволяють ефективно розподіляти дані у вузлах, покращуючи на порядок продуктивність роботи додатків.