Особливості багатофункціональної технології Backdoor в особистому просторі користувачів. - Марценюк, В.; Сверстюк, A.; Андрущак, І.; Сіваковська, O.; Потейчук, М. (КОМП’ЮТЕРНО-ІНТЕГРОВАНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ОСВІТА, НАУКА, ВИРОБНИЦТВО, 2020)
У статті розглядається проблема бекдору, як методу обходу стандартних процедур аутентифікації, несанкціонованого віддаленного доступу до комп'ютера, отримання доступу до відкритого тексту, і так далі, залишаючись при цьому непоміченим.  Проаналізовано сучасні форми та функції вторгнення бекдору.