Аналіз особливостей стандартизації програмних продуктів та розподілених систем керування. - Сіваковська , O.; Ліщина , В.; Ящук , A.; Матвіїв , Ю.; Повстяна , Ю. (КОМП’ЮТЕРНО-ІНТЕГРОВАНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ОСВІТА, НАУКА, ВИРОБНИЦТВО, 2020)
Здійснено аналіз становлення світової стандартизації. Означено етапи створення міжнародних організацій зі стандартизації. Розглянуто найактуальніші стандарти програмних продуктів та розподілених систем керування. Обґрунтовано переваги та недоліки процесу стандартизації