Удосконалена методика діагностування кібернетичної захищеності інформаційної системи з урахуванням деструктивних кібернетичних впливів. - Козубцова, Л. (КОМП’ЮТЕРНО-ІНТЕГРОВАНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ОСВІТА, НАУКА, ВИРОБНИЦТВО, 2020)
В статті проаналізовано відомі спроби рішень наукової задачі з розрахунку кібернетичної захищеності інформаційної системи спеціального призначення. Встановлено, що на даний час існуючі рішення не враховують при розрахунку деструктивний інформаційний вплив, а тому результат носить статичний характер. Запропонований математичний апарат методики забезпечує розрахунок кібернетичної захищеності інформаційної системи спеціального призначення для моделі найгіршого варіанту настання події загрози нульового дня.