Використання штучного інтелекту для системи розумного будинку - Савицький, Т.; Орлова, М. (КОМП’ЮТЕРНО-ІНТЕГРОВАНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ОСВІТА, НАУКА, ВИРОБНИЦТВО, 2020)
Технології розумного дому та штучного інтелекту розвиваються швидко та в різних галузях науки. В статті розглянуто і проаналізовано способи та особливості побудови систем розумного будинку з використанням штучного інтелекту, детально розглянуто основні функції, які на сьогодні використовуються в системі розумного будинку та штучного інтелекту. Аналіз літератури та огляд продуктів даються для визначення функцій та ролей штучного інтелекту у системах розумного будинку. В роботі розглянуто моделі взаємодії користувачів, систем штучного інтелекту і модулів розумного будинку та аналізуються особливості їх використання. Визначається статус використання штучного інтелекту при розробці систем розумного дому і основні способи та напрямки його використання.