Програмні засоби Python моделювання телекомунікаційних пристроїв. - Васильківський, М.В.; Коломієць, А.А.; Грабчак, Н.В.; Грицаюк, Д.Ю.; Костьянін, В.Ю. (КОМП’ЮТЕРНО-ІНТЕГРОВАНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ОСВІТА, НАУКА, ВИРОБНИЦТВО, 2024)
Здійснено дослідження комп’ютерної моделі телекомунікаційного пристрою модулятору програмно керованої мережі сформувало передумови для розробки та випробування програмного забезпечення для такого пристрою з метою оптимізації його функціональності, продуктивності та надійності. Разом з тим, визначено необхідний інструментарій для розробки ефективного та гнучкого пристрою модуляції сигналів у програмно керованих мережах зв’язку. Основною метою проекту було створення ефективної комп’ютерної моделі модулятора, що здатна адаптуватися до зміни умов роботи мережі та забезпечувати високу якість передачі даних. Результати тестування показали, що модель демонструє високу продуктивність, стабільність у роботі та адаптивність до різних сценаріїв використання. В роботі передбачено використати модель, яка не тільки ефективно працює на поточному етапі, але й може бути легко адаптована під майбутні потреби та технології. Аналіз сумісності та інтеграційного тестування підтверджує, що модель має високу ступінь масштабованості та може бути інтегрована з різноманітними мережевими ком-понентами. Забезпечення стійкості та надійності моделі було критично важливим для гарантування її ефективної роботи в реальних умовах. Результати тестування на стійкість демонструють, що модель здатна працювати стабільно протягом три-валого часу, без втрати продуктивності або виникнення помилок. Виявлено декілька областей для оптимізації, але загалом модель відповідає вимогам надійності. Підсумковою метою роботи була розробка моделі, яка легко інтегрується з існуючими телекомунікаційними системами та програмно керованими мережами. Результати показали, що модель сумісна з різними операційними системами та мережевим обладнанням, що спрощує процес її впровадження та використання в реальних проектах. Комп’ютерна модель демонструє високу ефективність, адаптивність, надійність та легкість інтеграції, відповідаючи по-требам сучасних телекомунікаційних систем. Проте, виявлені потенційні напрямки для подальшого удосконалення вказують на необхідність продовження роботи над дослідженням, зокрема, оптимізація продуктивності при високих навантаженнях та розширення функціональних можливостей моделі.