Використання методів економетричного аналізу в ризикології - Радзіховська, Л.М.; Гусак, Л.П. (КОМП’ЮТЕРНО-ІНТЕГРОВАНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ОСВІТА, НАУКА, ВИРОБНИЦТВО, 2024)
Розглянуто особливості застосування методів економетрії до дослідження факторів ризику та прогнозування економічного ризику на основі кривої ризику. Зроблено висновок про те, що використання методів економетричного аналізу в ризикології дозволяє здійснювати оцінку тісноти зв’язків впливу факторів економічного ризику на його величину, проводити науково обгрунтоване прогнозування ризику шляхом підбору відповідної регресії кривої економічного ризику. А використання при цьому ІТ-технологій (зокрема, можливостей табличного процесора MS EXCEL) робить цей процес легким, зручним та економним у часі