Спосіб підвищення ефективності використання хмарних ресурсів - Котлярський, А.О.; Петрашенко, А.В. (КОМП’ЮТЕРНО-ІНТЕГРОВАНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ОСВІТА, НАУКА, ВИРОБНИЦТВО, 2024)
У статті досліджено сферу оптимізації хмарних ресурсів. Досліджується система, побудована на машинному навчанні, спрямовану на точне прогнозування робочих навантажень і автоматичне масштабування ресурсів, що забезпечує ефективне використання хмарних служб і зниження витрат. Машинне навчання дає змогу системі адаптуватися до коливань робочого навантаження, розпізнаючи закономірності та тенденції, забезпечуючи гнучкість у використанні ресурсів і швидку адаптацію до нових умов.