Методи побудови мережевих комутаторів з підтримкою технологій GEPON та LTE - Чернящук, Н.Л.; Матвійчук, А.М.; Остапук, Д.В.; Шелепіна, О.В.; Бондарчук, В.Г. (КОМП’ЮТЕРНО-ІНТЕГРОВАНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ОСВІТА, НАУКА, ВИРОБНИЦТВО, 2023)
Проаналізовано методи і засоби будівництва мережеві комутатори з підтримкою технології GEPON і LTE, для забезпечення безперебійного підключення до Інтернету через резервування канали зв’язку, а також балансування навантаження мережевих інтерфейсів, щоб зменшити навантаження від перевантаженого інтерфейсу, або якщо є перебої в Інтернет-з’єднанні з одним або кількома інтерфейси. Розглядаються методи і засоби взаємодії комутатора і мережеві технології передачі даних GEPON, LTE і Ethernet, обидва на апаратний рівень і рівень програмного забезпечення. Мережевий комутатор із посиланням на основну програму для Мережа GEPON і резервний аплінк для мережі LTE.