Аналіз даних журналу подій ліфтового інженерного обладнання - Петрашенко, А.В.; Янг, Лю (КОМП’ЮТЕРНО-ІНТЕГРОВАНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ОСВІТА, НАУКА, ВИРОБНИЦТВО, 2023)
У даній роботі розглядаються питання збору та аналізу файлів журналів інженерного обладнання ліфтів, враховуючи їх технічну складність і значний вплив на безпеку користування ними. Використання аналізу журналів дозволяє оперативно виявляти та оброблювати аварійні ситуації, забезпечуючи функціональність ліфтів, продовжуючи термін служби та підвищуючи безпеку пасажирів. Використовуючи файл журналу реальної системи моніторингу в галузі «Інтернету речей», дослідження надає базову статистику, розкриваючи інформацію про розподіл подій і стан обладнання. Аналіз зосереджується на типі події «Ввімкнення/вимкнення живлення ліфта», акцентуючи увагу на середньому часі переходу обладнання з аварійного до нормального стану, а також на розрахунку імовірності залишитись у справному стані протягом 1, 12 або 24 годин. Результати підкреслюють різний час переходу між обладнанням, що розглядається, надаючи цінну інформацію для планування технічного обслуговування та оптимізації ресурсів