Фреймворк testNG як інструмент для написання тестів - Міскевич, О.І.; Столенко, І.О.; Куліков, Н.О. (КОМП’ЮТЕРНО-ІНТЕГРОВАНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ОСВІТА, НАУКА, ВИРОБНИЦТВО, 2023)
У даній статті розглянуто основні концепції, методології та техніки тестування для якості програмних продуктів та виявлення дефектів після перевірки програмного забезпечення. Адже вибір правильної методики є необхідністю до хорошого результату. Розробка автоматизованих тестів для тестування ПЗ на сьогодні є дуже актуальною та необхідною. Поставлена задача вимагає вивчення: ключових питань тестування, класифікації видів тестування, вимог та фаз тестування, класів еквівалентності та основні види та стани тест-кейсів, які будемо розглядати в даній статті. Розглянуто: основні атрибути Test Case; позитивні та негативні тест-кейси, які перевіряють дані та виняткові ситуації; високорівневі та низькорівневі тест-кейси і створення ефективних тестових кейсів. А також фреймворк TestNG, який допомагає написати тести на мові програмування Java.