Архітектура енкодера для оптимізації процесу стиснення растрових зображень у формат JPEG - Курилко, М.І.; Марченко, О.І. (КОМП’ЮТЕРНО-ІНТЕГРОВАНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ОСВІТА, НАУКА, ВИРОБНИЦТВО, 2023)
У даній статті запропонована архітектура енкодера зображень у формат JPEG, яка дозволяє оптимізувати процес стиснення зображення, базується на ідеї модульності, використовує конвеєризацію, що дозволяє гнучко налаштовувати процес стиснення під використання доступних апаратних пристроїв для досягнення потрібних вимог по швидкодії та енергоспоживанню пристроїв обробки зображень, що розроблюються