Методи застосування штучного інтелекту для багаторівневої оптимізації топології електричних схем - Громко, О.О.; Боярінова, Ю.Є. (КОМП’ЮТЕРНО-ІНТЕГРОВАНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ОСВІТА, НАУКА, ВИРОБНИЦТВО, 2023)
У даній статті проаналізовані методи та системи багаторівневої локальної оптимізації топології електричних схем, а також розглянуто метод оптимізації топології за допомогою генетичного алгоритму, що базується на основних засадах методології оптимізації та методології використання генетичного алгоритму для задач автоматизації.