Аналіз логів трафіку NGINX за допомогою Machine Learning - Багнюк, Н.В.; Лінчук, О.М.; Шипулін, О.О. (КОМП’ЮТЕРНО-ІНТЕГРОВАНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ОСВІТА, НАУКА, ВИРОБНИЦТВО, 2023)
У цій статті розглядається процес використання машинного навчання для аналізу логів веб-сервера NGINX. Основна увага приділяється тому, як застосувати алгоритми машинного навчання для ефективного виявлення аномалій, шаблонів поведінки користувачів та потенційних загроз безпеці. Розглядаються підходи до збору, обробки та аналізу лог-даних, а також використання цих даних для покращення безпеки та продуктивності веб-серверів.