Розробка моделі ключових STEM-компетентностей для учасників сучасного освітнього процесу - Саланда, І.П.; ФурманO.A.; Бабій, Н.В.; Галаган, І.М.; Клак, Д.С. (КОМП’ЮТЕРНО-ІНТЕГРОВАНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ОСВІТА, НАУКА, ВИРОБНИЦТВО, 2023)
У даній статі запропоновано модель ключових STEM-компетентностей, а саме: вирішення проблем, інновації та креативність, комунікація, критичне мислення, метакогнітивні навички, співпраця, саморегуляція та дисциплінарна компетенції. Ці вісім основних компетентностей є надзвичайно важливими в STEM‑освіті, оскільки мають наскрізний характер, охоплюють різні сфери STEM і є корисними в різних контекстах протягом усього життя. Також вони відповідають Концепції розвитку природничо-математичної освіти.