Використання доповненої реальності для навчання дітей ранньої грамотності - Проніна, О.І.; Палій, І.Д. (КОМП’ЮТЕРНО-ІНТЕГРОВАНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ОСВІТА, НАУКА, ВИРОБНИЦТВО, 2023)
Розвиток мовлення у ранньому дитинстві одна з актуальних проблем дошкільного виховання. Навчання мовленню не тільки гарантує легшу комунікацію із дорослими та одноліткам, але й відіграє роль у неврологічному розвитку дитини. Ґрунтуючись на цьому твердженні доцільна розробка програмного забезпечення. Спираючись на аналіз проведений в роботі доцільним є використання доповненої реальності. Як інструменту за допомогою якого відбувається навчання ранньої грамотності. Робота присвячена побудові методу, що покладено в основу системи для навчання дітей дошкільного віку навичкам раннього розвитку. Описана математична модель розробленої системи. В роботі представлено результат експерименту, а саме експеримент по виявленню точності визначення елементів розпізнавання.