Релятивістські рівняння руху в потенціальному силовому полі - Пастернак, Р.М. (КОМП’ЮТЕРНО-ІНТЕГРОВАНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ОСВІТА, НАУКА, ВИРОБНИЦТВО, 2023)
На прикладі задачі про зсув перицентра планет проведено верифікацію альтернативного апарату релятивістської корпускулярної механіки в евклідовому 4‑просторі та закону Всесвітнього тяжіння. Показано, що в межах Сонячної системи закон обернених квадратів у законі тяжіння виконується. Виконаний апаратом корпускулярної релятивістської механіки в 4‑просторі аналіз впливів гравітаційних та кінематичних змін маси тіла показав збіги результатів розрахунку з даними астрономічних спостережень.